2019

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

97 nyhetsartiklar

Ändrad beräkningsgrund för fordonsskatten från den 1 januari

Från och med den 1 januari ändras beräkningsgrunden för fordonsskatten. Då ska fordonsskatten beräknas utifrån det högsta istället för det lägsta registrerade koldioxidvärdet. 

Publicerades 2019-12-30

Så åker du taxi säkert i nyår

Nyårshelgen är den mest taxiintensiva helgen på hela året. För att få tag i en taxi så gäller det att beställa i förväg eller vara förberedd på lång väntetid. Det finns en del att tänka på för att du som resenär ska erbjudas en säker taxiresa.

Publicerades 2019-12-27

Nya regler behövs för att självkörande fartyg ska bli verklighet

Det finns en rad automatiserade system inom sjöfart i dag och potentialen att utveckla tekniken är stor. Tekniken kan leda till färre olyckor, större effektivitet och mindre miljöpåverkan. Men för att potentialen ska kunna nyttjas fullt ut krävs nya regler. Det visar Transportstyrelsens nya rapport om smarta fartyg.

Publicerades 2019-12-19

Scandinavian Mountains Airport godkänd för trafik

Transportstyrelsen har nu godkänt samtliga tillstånd för den nya flygplatsen i Sälen. Det innebär att flygplatsen kan börja trafikeras.

Publicerades 2019-12-18

Taxi fortsätter att köra för fort

Såväl taxiförare som övriga personbilsförare är dåliga på att hålla hastighetsgränserna, men efterlevnaden hos taxi är något sämre än hos övriga. Detta trots aktiva insatser och dialog med de stora taxibolagen. Det visar en studie från VTI som nu slutredovisats.

Publicerades 2019-12-17