UPPDATERAD - Webbsajter tar betalt för Transportstyrelsens gratistjänster

2018-12-12

Flera sajter erbjuder Transportstyrelsens gratistjänster inom körkorts- och fordonsområdet mot betalning. Myndigheten har inget med dessa sajter att göra och vill uppmana till uppmärksamhet när man söker på nätet efter Transportstyrelsens vägtrafiktjänster.

Sajterna vagtrafiktjanster.com och vagtrafikregistret.com erbjuder tjänster som går att göra kostnadsfritt på Transportstyrelsens webbplats. Båda erbjuder av- respektive påställning av fordon mot en avgift på 495 kronor och marknadsför sig via annonser på webben.

Uppdatering 2018-12-11. Ytterligare en sajt har tillkommit, www.trafikstyrelsen.com 

Transportstyrelsen har uppmärksammat ytterligare sajter, bestallregistreringsbevis.com, bestallningtransportstyrelsen.com och bestallregistreringsskyltsv.com, som precis som de tidigare nämnda erbjuder hjälp med att genomföra beställningar till Transportstyrelsen mot betalning.

Konsumentverket har i dag gått ut och informerat om sajterna i ett pressmeddelande.

Transportstyrelsen vill understryka att myndigheten inte har med dessa sajter att göra. Att anmäla av- eller påställning av fordon eller att beställa olika handlingar bör alltid ske via transportstyrelsen.se eller via appen Mina fordon.

Läs mer om våra e-tjänster.

Till toppen