Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.

40
43
71
133
Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.
207 nyheter

Transportstyrelsen deltar på mässan Elmia Husvagn Husbil

Den 11-15 september medverkar vi på mässan Elmia Husvagn Husbil. Vi finns på plats för att informera och svara på frågor från den som äger eller funderar på att köpa en husvagn eller husbil.

Publicerades 2019-09-11

Drönare testas som transportmedel för att frakta blod

För första gången i Sverige har en drönare lyft, flugit och landat helt autonomt i urban miljö med uppdraget att leverera blod mellan två sjukhus. Flygningen som genomfördes i juli i centrala Göteborg föll väl ut, och hoppas nu kunna bli en framtida metod att använda för blodtransporter inom sjukvården.

Publicerades 2019-09-04

Taxibolagen fortsätter att köra för fort

Trots aktiva insatser och dialog med de stora taxibolagen fortsätter de att höra till de värsta fartsyndarna på våra vägar. En studie som gjorts av VTI visar att hastighetsöverträdelserna ligger på ungefär samma nivåer som 2017.

Publicerades 2019-09-03

WLTP-värden påverkar beskattningen av husbilar

Det blir nu krav på att vissa husbilar ska vara testade med en ny metod för koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning, ett så kallat WLTP-värde. Reglerna träder i kraft den 1 september och innebär att husbilens WLTP-värde kommer att ligga till grund för beskattning. Husbilar som redan är registrerade påverkas inte av de nya reglerna.

Publicerades 2019-08-29

Transportstyrelsen vill öka dialogen om tillsyn av rättigheter och skyldigheter för tågresenärer

Transportstyrelsen bildar under hösten en referensgrupp där branschen inbjuds att delta. Syftet är att tillsammans forma förutsättningarna för tillsyn av tågresenärers rättigheter och skyldigheter.

Publicerades 2019-08-28

Till toppen