Nyhetsarkiv

125
92
90
259
Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

480 nyheter

Skandinaviska Jernbanor nekas prövningstillstånd

Skandinaviska Jernbanor AB nekas prövningstillstånd av Högsta förvaltningsdomstolen, enligt ett beslut den 12 september. Därmed gäller Kammarrättens tidigare dom och järnvägsföretaget får inte fortsätta sin tågtrafik.

Publicerades 2016-09-29

Anna Petersson vinnare av ledarskapspriset Kompassrosen

Anna Petersson, chef på Transportstyrelsen, har tilldelats ledarskapspriset Kompassrosen. Priset delades ut av sjöfartsnätverket Wista i samband med Världssjöfartens dag i Norrköping den 29 september.

Publicerades 2016-09-29

Världssjöfartens dag firas 29 september i Norrköping

Torsdagen den 29 september är det dags att uppmärksamma Världssjöfartens Dag. Den här gången hålls konferensen i Norrköping och temat är sjöfartens roll för den globala handeln.

Publicerades 2016-09-28

Uppdaterade regler om mätning av flyghinder

Föreskrifterna om markering av föremål som kan utgöra en fara för luftfarten har uppdaterats. Kraven riktar sig till den som uppför eller låter uppföra hinder, till exempel, byggnader, vindkraftverk och master.

Publicerades 2016-09-28

Nya enklare regler för svenska fartyg föreslås

Transportstyrelsen har skickat ut förslag på nya regler för svenska fartyg som används yrkesmässigt och inte omfattas av internationella regler. Reglerna omfattar över 6 000 fartyg över hela landet. De ersätter föråldrade, detaljstyrande regler och beskriver vilka funktioner som ska finnas för att fartyget ska vara säkert för både människor och miljö.

Publicerades 2016-09-26

Till toppen