Välj en eller flera kategorier.

Sjöfart 104
Luftfart 156
Väg 264

Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

526 nyhetsartiklar

Unika drönarflygningar i Östergötland

I dagarna genomförs flera demonstrationer med drönare i Östergötland. Det är en del i en europeisk satsning. På Linköpings flygplats visas ny teknik för ett säkrare luftrum upp och mellan Linköping och Norrköping flyger en drönare lastad med tio kilo last. För att flygningarna ska kunna genomföras har Transportstyrelsen upprättat tillfälliga restriktionsområden för övrig luftfart och utfärdat operativa tillstånd för drönaroperatörerna.

Publicerades 2022-10-05

Hög säkerhet på svensk järnväg

Inga passagerare omkom eller skadades allvarligt under 2021. Sverige klarade det gemensamma europeiska säkerhetsmålet – att ingen passagerare ska omkomma och att färre än fem personer skadas allvarligt per år. Ett mål som Sverige nu klarat elva år i rad.

Publicerades 2022-10-04

Flygets återhämtning saktar in

Passagerartrafikens återhämtning efter pandemin mattas tillfälligt av under nästa år. Ett oroligt omvärldsläge och en förväntad lågkonjunktur ligger bakom bedömningen i Transportstyrelsens nya passagerarprognos för åren 2022-2028.

Publicerades 2022-10-03

Starka skäl till nytt register för arbetsmaskiner

Ett nytt register för arbetsmaskiner förbättrar i grunden möjligheten till uppföljning av utsläpp av växthusgaser. Det visar den utredning som Transportstyrelsen nu är klar med.

Publicerades 2022-09-30

Så påverkas sjöfarten av kriget i Ukraina

Den svenska sjöfarten har påverkats indirekt av kriget i Ukraina. Bland annat genom högre bränslepriser, sanktionerna mot Ryssland och problem med bemanning. Det visar en ny rapport från Transportstyrelsen.

Publicerades 2022-09-27