Nyhetsarkiv

Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

188 nyheter

Inga flygningar från Sverige till norra Irak

Transportstyrelsen har beslutat att inte längre tillåta flygningar från Sverige till norra Irak. Det innebär att de flygbolag som tidigare flugit till Erbil och Sulaymaniah ställer in sina flygningar. Orsaken är ökad militär aktivitet i norra Irak.

Publicerades 2015-11-27

Podd: Sveriges Åkeriföretag vill se fler trafikpoliser på våra vägar

Det är dålig kontroll av regelefterlevnaden inom yrkestrafiken på Sveriges vägar. Det säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag i en första poddradiosändning där Transportstyrelsen intervjuar olika branschföreträdare.

Publicerades 2015-11-27

Nytt datum för när JTF upphävs

Europeiska bestämmelser ska införas för den som bedriver tågtrafik på det svenska järnvägsnätet. I samband med detta upphävs Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JTF. Tidigare var planen att det skulle ske från och med den 1 januari 2016 men nu avser Transportstyrelsen att upphäva JTF och införa Europeiska bestämmelser först den 1 mars 2016.

Publicerades 2015-11-26

Krav på vinterdäck från 1 december

Om det är vinterväglag mellan den 1 december och 31 mars är det krav att svenska och utländska fordon ska ha vinterdäck. Tunga fordon ska ha vinterdäck på fordonets drivaxlar.

Publicerades 2015-11-25

Krav på ID-kontroll på vissa passagerarfärjor från 21 november

Från och med 21 november införs krav på ID-kontroll av passagerare på vissa passagerarfärjor som trafikerar Sverige. Transportstyrelsen uppmanar därför alla som ska resa med passagerarfartyg att vara beredda att kunna visa upp ID-handling vid ombordstigning.

Publicerades 2015-11-20

Till toppen