Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

504 nyhetsartiklar

Antal skadade i olyckor med elsparkcykel ökar kraftigt

Under 2022 skadades 3 334 personer och 4 personer dog i olyckor med elsparkcykel inblandad. Det är en ökning av antalet skadade med 35 procent jämfört med året innan. Det framkommer i Transportstyrelsens nya sammanställning av olyckor för fem olika fordonstyper: A-traktor, mopedbil, 4-hjuling, snöskoter och elsparkcykel.

Publicerades 2023-05-30

Fortsatt minskning av omkomna i fritidssjöfarten

Antalet omkomna inom fritidssjöfarten fortsatte att minska under 2022. Sammanlagt 16 personer omkom eller saknas. Det är den näst lägsta siffran på 50 år.

Publicerades 2023-05-29

Skärpta studentflaksregler från och med i år

Vid årsskiftet förtydligades reglerna som gör det möjligt att genomföra flakåkning i samband med exempelvis studentfiranden. För att det ska vara tillåtet måste åkningen ske i direkt samband till själva arrangemanget.

Publicerades 2023-05-22

Bättre koll på mätarställningen ska minska mätarfusket

Från och med den 21 maj ska obligatorisk kontroll av mätarställningen ske för att se om mätarställningen är högre än vid föregående besiktning.
– Uppgifterna kommer tydligt finnas med på besiktningsprotokollet så att det enkelt går att kontrollera att allt står rätt till, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-05-16

7-stegsraket för att ta bort båtbottenfärgen säkert

Årets båtsäsong har precis börjat och många båtägare ser nu över sina fritidsbåtar. Transportstyrelsens miljöhandläggare Lina Petersson tipsar om hur du tar bort båtbottenfärgen på ett sätt som är säkert både för miljön och hälsan.

Publicerades 2023-05-04