Nyhetsarkiv

156
126
128
354
Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.
635 nyheter

Transportstyrelsen och Göteborgs stad skärper kampen mot notoriska felparkerare

GEMENSAM NYHET FRÅN TRANSPORTSTYRELSEN OCH GÖTEBORGS STAD

Nu kan parkeringsvakter se direkt i sin handdator om felparkerade bilar har obetalda parkeringsskulder. Göteborgs stad är först ut att använda en ny tjänst från Transportstyrelsen som gör det lättare att hitta de bilister som aldrig betalar sina felparkeringsavgifter.

Publicerades 2018-01-15

Digital post ersätter pappersutskick från Transportstyrelsen

Nu har fler än 2 miljoner personer i Sverige skaffat en säker digital brevlåda. Allt fler kunder efterfrågar digital post i kontakt med Transportstyrelsen. Från mitten av januari skickar därför myndigheten grundbeslut för trängselskatt och infrastrukturavgift digitalt.

Publicerades 2018-01-12

Vilka fordon kommer att omfattas av de nya kraven på certifierad underhållsansvarig enhet?

Nu finns det ett förlag på nya regler för underhållsansvarig enhet på EU-nivå. Exakt hur kraven kommer att påverka oss i Sverige går inte att säga i dag, men den som är aktör på järnvägen har nu chans att tycka till om förslaget.

Publicerades 2018-01-11

Stor minskning av flygbuller – trots ökad trafik

Trots att vi reser allt mer med flyg har flygbullret minskat med en decibel sedan 2005. Det innebär att flera tusen personer exponeras för mindre flygbuller i dag än för 10 år sedan. Det visar Transportstyrelsens trendanalys.

Publicerades 2018-01-11

Inga omkomna inom passagerarflyget 2017

Under 2017 omkom ingen person inom det svenska passagerarflyget. Fyra personer omkom dock inom allmänflyg och en person inom bruksflyg. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

Publicerades 2018-01-10

Till toppen