Information om tjänsten

Uppgift om genomförd introduktionsutbildning kan via e-tjänsten rapporteras direkt till oss. Uppgiften om utbildningen sparas i vägtrafikregistret så länge som den är giltig, vilket är fem år. Den blivande handledaren behöver då inte själv bifoga utbildningsbevis (pappersbilaga), till sin ansökan om godkännande som handledare för privat övningskörning.

Det går att registrera genomförda introduktionsutbildningar som är upp till 5 år gamla. Registrering av äldre introduktionsutbildningar förutsätter att personen som höll i utbildningen var inlagd som utbildare, i Transportstyrelsens utbildarregister, vid utbildningstillfället.

Så här fungerar  tjänsten

 1. Logga in med e-legitimation.
 2. Om flera utbildningsanordnare (tillståndshavare) finns knutna till inloggad rapportör visas samtliga, välj den som är aktuell och klicka på nästa.

Välj sedan om du vill registrera manuellt eller via fil.

Manuell registrering

 1. Välj att registrera manuellt och klicka på nästa.
 2. Välj utbildningsdatum och klicka på nästa.
 3. Fyll i personnummer och klicka lägg till, detta upprepas för alla deltagare som ska registreras. Välj sedan att klicka på registrera.
 4. En sida med bekräftelse på rapporterade uppgifter presenteras, välja att spara bekräftelsen (som PDF) eller skriv ut den.
 5. Välj att logga ut eller att registrera fler.

Registrera via fil

 1. Välj att registrera uppgifterna via fil.
 2. Välj bläddra och välj den xml-fil som du vill registrera.
 3. Klicka nu på ladda upp.
 4. En lista med deltagare visas, stämmer listan, välj att klicka på registrera.
 5. En sida med bekräftelse på rapporterade uppgifter presenteras, välja att spara bekräftelsen (som PDF) eller skriv ut den.
 6. Välj att logga ut eller att registrera fler.

Exempel på xml-fil 

En förutsättning för att tjänsten ska fungera är att vi har uppgifter om den blivande handledaren och eleven i vägtrafikregistret. Om tjänsten inte fungerar för dig, var god kontakta vår kundtjänst på 0771-81 81 81.

Har du problem med din e-legitimation ska du kontakta den utgivare som utfärdade e-legitimationen.