E-legitimation

Några av våra fordonstjänster kräver att du legitimerar dig med e-legitimation.

Vi har även körkortstjänster på Körkortsportalen och tjänster inom yrkestrafikområdet som kräver att du legitimerar dig med e-legitimation.

På webbplatsen e-legitimation.se kan du läsa mer om e-legitimation, hur du skaffar en sådan och vilka olika tjänster du kan utföra med den. 

Läs mer om problem med din e-legitimation

Vem kan använda våra tjänster med e-legitimation?

Idag kan privatpersoner och enskilda firmor med e-legitimation använda våra fordonstjänster. Juridiska personer (aktiebolag, handelsbolag och ideella föreningar) kan inte använda våra fordonstjänster med e-legitimation.

E-legitimation på kort, fil eller Mobilt BankID

E-legitimationer finns både som smarta kort, som filer som sparas på hårddisken i din dator och som applikation i din mobiltelefon eller surfplatta.

E-legitimationer du kan använda hos Transportstyrelsen

  • BankID och Mobilt BankID
  • Nordea, på kort eller fil.
  • Telia, på kort eller fil (via Telia eller Telia genom ICA Banken).

 Problem med din e-legitimation?

Om du har problem - börja då med att läsa mer om problem med din e-legitimation.

Vilka tjänster stöder inloggning med Mobilt BankID?

I dagsläget fungerar det att logga in med Mobilt BankID i de flesta av våra fordonstjänster och i många av våra yrkestrafiktjänster (tänk dock på att juridiska personer inte kan använda e-legitimation/Mobilt BankID). Det går inte att logga in mobilt på körkortstjänsterna på Körkortsportalen. Vi arbetar på att erbjuda inloggning med Mobilt BankID för alla våra e-tjänster.

Skriv ut