Nyhetsarkiv

Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

189 nyheter

Transportstyrelsen skapar samsyn för hur Sverige arbetar med riskbedömning

Den som gör en ändring i järnvägssystemet, måste också värdera hur ändringen påverkar trafiksäkerheten. En uppdaterad EU-förordning ställer högre krav på aktörerna än tidigare. Nu arbetar Transportstyrelsen för bättre samsyn i tillämpningen.

Publicerades 2015-11-30

Sverige omvalt till rådet i sjöfartsorganisationen IMO

Sverige kommer även under de närmaste två åren att vara med i den internationella sjöfartsorganisationen IMO:s verkställande organ, rådet. Det beslutade IMO:s 29:e generalförsamlingsmöte den 27 november.

Publicerades 2015-11-30

Inga flygningar från Sverige till norra Irak

Transportstyrelsen har beslutat att inte längre tillåta flygningar från Sverige till norra Irak. Det innebär att de flygbolag som tidigare flugit till Erbil och Sulaymaniah ställer in sina flygningar. Orsaken är ökad militär aktivitet i norra Irak.

Publicerades 2015-11-27

Podd: Sveriges Åkeriföretag vill se fler trafikpoliser på våra vägar

Det är dålig kontroll av regelefterlevnaden inom yrkestrafiken på Sveriges vägar. Det säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag i en första poddradiosändning där Transportstyrelsen intervjuar olika branschföreträdare.

Publicerades 2015-11-27

Nytt datum för när JTF upphävs

Europeiska bestämmelser ska införas för den som bedriver tågtrafik på det svenska järnvägsnätet. I samband med detta upphävs Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JTF. Tidigare var planen att det skulle ske från och med den 1 januari 2016 men nu avser Transportstyrelsen att upphäva JTF och införa Europeiska bestämmelser först den 1 mars 2016.

Publicerades 2015-11-26

Till toppen