Nyhetsarkiv

24
16
20
103
Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

142 nyheter

Förändringar i regler om kör- och vilotider vid köer i Södertälje

Transportstyrelsen har beslutat att medge undantag från reglerna om kör- och vilotider i samband med de köer och omledning av trafik som uppstår vid broreparationen i södergående körfält på motorvägsbron vid E4 i Södertälje.

Publicerades 2016-06-29

Transportstyrelsen återkallar Skandinaviska Jernbanor AB:s tillstånd

Transportstyrelsen har beslutat att återkalla järnvägsföretaget Skandinaviska Jernbanor AB:s säkerhetsintyg del A och del B. Orsaken är allvarliga brister i företagets säkerhetsstyrningssystem. Återkallelsen gäller från och med 5 juli och innebär att företaget inte får fortsätta med sin tågtrafik från och med det datumet.

Publicerades 2016-06-29

Transportstyrelsens förslag om avgifter för 2017 har skickats på remiss

Transportstyrelsen lämnar nu förslag på avgifter som ska gälla från den 1 januari 2017. Förslaget innehåller både höjningar och sänkningar.

Publicerades 2016-06-28

Fler förutsättningar på plats i arbetet med att införa redovisningscentraler för taxi

Regeringen har beslutat om en förordning för redovisningscentraler för taxitrafik och Transportstyrelsen har därefter beslutat om fyra föreskrifter. Nu finns goda förutsättningar att klara den tidplan, som Skatteverket, Swedac och Transportstyrelsen tagit fram tillsammans.

Publicerades 2016-06-28

Vattentätt mobilfodral räddar liv

Fram till och med maj i år har minst sex personer som fallit i vattnet från en fritidsbåt kunnat räddas tack vare att de haft sin mobiltelefon i ett vattentätt fodral och kunnat larma 112. Tillsammans med flytvästen är ett vattentätt mobilfodral en bra säkerhetsdetalj.

Publicerades 2016-06-23

Till toppen