Nyhetsarkiv

Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

637 nyheter

Sjöfartsnäringen efterfrågar förenkling av regler

Transportstyrelsens personal får goda omdömen men det finns ett antal förbättringsområden när det gäller till exempel förenkling av regler, bättre konsekvensutredningar och serviceorientering. Det är resultatet av den senaste kundundersökningen som myndigheten gjort bland företrädare för sjöfartsbranschen.

Publicerades 2015-03-05

Transportstyrelsens poddradio – samtal med Staffan Widlert

Efter sex år vid rodret som GD för Transportstyrelsen har nu Staffan Widlert klivit åt sidan och lämnat över ledningen till sin efterträdare. Inför överlämnandet pratade Staffan Widlert om myndighetens sex första år, vad som blivit lyckat och vad som kan göras bättre. Lyssna på intervjun i Transportstyrelsens poddradio.

Publicerades 2015-03-02

Allt större gap mellan utsläppsminskning och klimatmålen

Utsläppen av koldioxid från vägtrafiken fortsätter att minska, men den kraftfulla minskning som skedde mellan åren 2009-2012 har nästan helt stannat av. Utsläppen för den genomsnittliga nya personbilen minskar från 2013 till 2014 med 2,3 gram till 131 gram/km vid blandad körning). En minskning som är långt ifrån vad som krävs för att nå klimatmålen.

Publicerades 2015-02-27

Maria Ågren blir Transportstyrelsens nya generaldirektör

Nu är det klart att Maria Ågren blir Transportstyrelsens nya generaldirektör. Maria Ågren har tidigare varit generaldirektör på Naturvårdsverket och SMHI.

Publicerades 2015-02-23

Nya säkerhetsåtgärder för kontroll av handbagage på flygplatser i Sverige

Från och med den 1 mars 2015 införs kompletterande säkerhetsåtgärder för kontroll av handbagage på flygplatser i Sverige och inom övriga EU.

Publicerades 2015-02-23

Till toppen