Nyhetsarkiv

Välj alla
Visar kategorier: järnväg, sjöfart, luftfart och vägtrafik.

562 nyheter

Ett steg närmare utsläppsförbud för passagerarfartyg

Ett förbud mot utsläpp av toalettavfall i Östersjön från passagerarfartyg är nu ett steg närmare genomförande. Det skedde genom beslut i den internationella sjöfartsorganisationen IMO:s miljökommitté den 11-15 maj. För att förbudet ska bli verklighet krävs en ändring av den konvention som reglerar utsläpp från fartyg. Ett sådant beslut förväntas i april 2016.

Publicerades 2015-05-19

11 personer omkom i apriltrafiken på väg

Under april 2015 omkom 11 personer och 181 personer skadades svårt i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 18:e maj 2015. Det är åtta färre omkomna jämfört med april månad 2014.

Publicerades 2015-05-18

Elektronisk fartygsrapportering via Single Window dröjer

Den 1 juni införs ett EU-direktiv i Sverige som ska förenkla fartygens rapportering av uppgifter till svenska myndigheter. För att uppfylla kraven i direktivet planerar de berörda myndigheterna en portal för fartygsrapportering. Införandet av portalen har försenats och rapporteringen ska därför tillsvidare fortsätta enligt tidigare rutiner eller på det sätt som de olika myndigheterna anger.

Publicerades 2015-05-11

Transportstyrelsen presenterar årsrapport av transportmarknaderna

Möjligheten att åka kollektivt har förbättrats och godstransporterna ser en liten ökning. Men det är si och så med förutsättningarna för tillträde och konkurrens på transportmarknaderna. Det visar Transportstyrelsens årsrapport av sin marknadsövervakning av transportmarknaderna i Sverige.

Publicerades 2015-05-11

Gula tyska korttidsskyltar nu giltiga i Sverige

Ungefär var tredje bil som privatimporterades till Sverige under 2014 hade Tyskland som ursprungsland. En ändring i den tyska trafiklagstiftningen gör det nu tillåtet att köra bilar i Sverige med tillfälliga tyska registrerings-skyltar med gul bård.

Publicerades 2015-05-07

Till toppen